viernes, 29 de agosto de 2014

Ressenya: Vampire Academy, Richelle Mead

Una de les sagues que més m’han estat agradant aquest any és Vampire Academy

FITXA TÈCNICA

Títol: Vampire Academy

Saga: Vampire Academy (1/6)

Autor: Richelle Mead

           Nº de pàgines392 pàg.
         
Gènere: Romàntic / paranormal

Any de publicació: 2009

Editorial: Alfaguara

         LlenguaCastellà




SINOPSI

Romanç clandestí, una societat despietada i rituals nocturns dels quals ningú pot parlar. Tot això passa a l'Acadèmia St. Vladimir. Allunyada de tot, l'Acadèmia és un lloc on els vampirs Moroi estudien les arts de la màgia i els Dhampir meitat humans aprenen a protegir-los. Rose Hathaway és Dhampir i els seus no tenen permès enamorar-se, són exclusivament guardians i estan obligats a protegir als Moroi contínuament de les mortals amenaces dels Strigoi (els vampirs més violents i perillosos, els únics que mai moren). Això és un problema per a ella quan descobreix que el seu tutor a l'Acadèmia de vampirs serà en Dimitri Belicov, per qui se sent més que atreta. A més, l'únic rival a la seva mida és també l'únic que pot ajudar-la a salvar a la seva millor amiga.


OPINIÓ PERSONAL

Aquest llibre no té res a veure amb els altres llibres de vampirs que he conegut. La veritat és que aquest nou món de vampirs creat per la Richelle Mead val molt la pena. Aquí trobaràs vampirs mortals, semi-vampirs i vampirs no morts, que tenen com a objectiu esborrar les altres dues races de la terra.

La protagonista d’aquesta història és la Rose Hathaway, una magnífica dhampir, grollera i rebel, amb  extraordinaris reflexos, i una força i resistència increïbles que la  converteixen en la millor guardiana possible per la Lissa, una princesa moroi i la seva millor amiga. Però la unió d’aquestes dues noies va més enllà del que dicten les normes de les seves espècies, ja que les dues posseeixen una connexió mental i espiritual indestructible, fins al punt en que la Rose serà capaç de sacrificar la seva vida si fes falta per salvar la de la seva millor amiga...

El llibre està narrat en primera persona, i tot esta descrit de manera molt detallada. Es nota el treball de la autora al voler que els seus lectors entenguin bé el conceptes i coneguin millor els personatges, i això que hi ha un munt de secundaris.

A part, és una novel·la lleugera i amb un vocabulari senzill i col·loquial, ja que, com he dit abans, el llibre està narrat per una adolescent de 17 anys. I no només és un llibre paranormal o fantàstic, sinó que també és romàntic i de misteri.










Penso que qualsevol adolescent enamorat dels vampirs pot llegir-la i estimar-la sense tenir que buscar semblances amb llibres com Crepuscle. També la recomano a gent que no acostuma a llegir llibre de vampirs, com en el meu cas, perquè realment val la pena.

NOTA FINAL



Pròximes ressenyes d’aquesta saga:

Sangre azul (Vampire academy, 2)

Bendecida por la sombra (Vampire academy, 3)

Promesa de sangre (Vampire academy, 4)

Deuda de espíritu (Vampire academy, 5)



No hay comentarios:

Publicar un comentario